Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов сподели, че клубът вече се радва на друго отношение от съперниците си в европейските клубни турнири. Той е категоричен, че той и съотборниците му са наясно с възможностите си в Шампионската лига, още повече, че веше имат опит в турнира. Стражът призна, че разградчани са останали огорчени, че не са спечелили първият си двубой в квалификационната Група "А" срещу Базел, завършил 1:1. 

„Определено има промяна как се държат с нас в Европа. Не ни взимаха насериозно в началото, но след добрата Лига Европа започнаха да ни познават, а след Шампионската лига знаеха за нашия тим. Не случайно тази година се обръща още по-голямо внимание на нашия тим, хората ни познават. Вчера португалската преса е написала доста обширен материал за нашия мач с Базел. Неминуемо добрите ни резултати се отразиха и на европейската сцена и хората започнаха да знаят кой е Лудогорец. Не искам да правя тънки сметки и да се изхвърляме. Надявам се да бъде спокойно около отбора. Знаем нашите цели и стъпка по стъпка се надявам да прогресираме“, каза Владислав Стоянов.

„В отбора доста от футболистите вече играхме Шампионска лига и знаем какви са ни възможностите. Когато един отбор спазва тактическа дисциплина, винаги може да се поздрави с успех. Смятам, че го показахме това. Всички се вложиха максимално и не случайно остава тази нотка на огорчение. Не казвам, че ние имахме кой знае колко положения, но успяхме да неутрализираме Базел и един нелеп гол ни лиши от трите точки. Важното е, че показахме на самите нас, на фенове и специалисти, че нашият тим има голям потенциал и може да изненада всеки отбор“, коментира стражът пред "Диема Спорт".

„Колкото и да говорим, едва ли може да се опише усещането с думи. Разликата наистина е огромна. Просто трябва да се изпита. Казваме, че атмосферата е страхотна, така е, но докато не го изпиташ, наистина не го осъзнаваш. Разликата е огромна. Нещо невероятно, а вече за нивото на футбола няма какво да коментираме“, добави той.

„Колкото и арогантно да звучи за някой смятам, че имаме самочувствието на тим от Шампионската лига. За последните четири години играхме два пъти в турнира. Смятам, че почувствахме какво е да играеш европейски мачове срещу големи отбори, на топ ниво, при голяма посещаемост и всички футболисти вече осъзнават, че имаме сили да се борим с тези отбори. Не сме нищо по-лошо от тези отбори. Естествено имаме много да учим, но смятам, че доказахме с поведението си на терена, че сме на едно много добро средноевропейско ниво и се стремим да настигаме големите. Надявам се занапред да затвърдим добрите си игри в Европа“, добави вратарят на Лудогорец.

„В България малко си живеем още в 1994-а година и си мислим, че сме световна сила, което не е така и действителността го показва. Хубавото е, че с Лудогорец успяваме да направим тези пробиви в Шампионската лига, за да продължи да се говори за българския футбол. Призовавам да не се правят сметки, защото в модерния футбол нещата са непредвидими. Виждате, че отбори от Гибралтар постигнаха успехи. Няма невъзможни неща и се надяам наистина да прескочим групата. При нас настроението винаги е било добро и имало страхотен колектив. Всички осъзнават, че нашият тим има сили да продължи напред. Без да се изхвърляме – стъпка по стъпка. Вчера мисля, че зарадвахме феновете с добра игра и се надявам срещу ПСЖ да повторим това нещо“, каза още Владо Стоянов.

„Смятам, че това са някакви глупости, че трябва в отборите да има масово българи. Давам за пример Арсенал, Челси... Кажете ми колко местни футболисти има в тези отбори? В съблекалнята няма деление на българи и чужденци. Разбираме се добре. Смятам, че треньорите и скаутите си вършат добре работата и са взели футболисти, които ни помагат. Когато имаме резултати, няма защо да търсим под вола теле“, коментира той.

СПЕЧЕЛИ ПАКЕТ ЗА ДОМАКИНСКИТЕ МАЧОВЕ НА ЛУДОГОРЕЦ В ШЛ

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа