ЮРИ СЛАВЧЕВ/СПЕЦИАЛЕН ПРАТЕНИК НА БЛИЦ СПОРТ В БАЗЕЛ

Бразилецът Джонатан Кафу привлече вниманието на мача в Базел снощи, отбелязвайки важен гол, с който Лудогорец измъкна точката на старта на Група "А" в Шампионска лига. Звездата на "орлите" даде ексклузивно интервю за БЛИЦ:

- Джонатан, как се чувстваш след първия си мач в групите на Шампионска лига, в който вкара и гол?
- Много съм щастлив за гола, който вкарах и също така за равенството, което постигнахме. В момента сме концентрирани и мислим за следващия мач (б.р. - домакинството на ПСЖ на 28 септември).

- Доволни ли сте от точката, предвид развитието на двубоя снощи?
- Не сме доволни напълно. Все едно сме загубили, защото играхме добре 90 минути, но така е във футбола.

- Каква е реалната цел пред Лудогорец в груповата фаза на Шампионската лига?
- Да преминем групата. Трябва да мислим за всеки един мач. Трудно е да се каже, защото групата е много трудна... стъпка по стъпка.

- Твоята персонална цел каква е? Колко гола искаш да вкараш или може би искаш да те забележи голям европейски клуб?
- Днес съм тук и моите мисли са на 100 процента насочени в Лудогорец. Искам да покажа потенциала си. В Лудогорец има много големи играчи и искаме да направим история. В момента съм спокоен, мислим за мача срещу ПСЖ. Тренираме здраво и да се надяваме, че ще направим добър мач и ще спечелим три точки.

- Как се чувстваш в България и какво мислиш за футбола тук?
- Много бързо се адаптирах в страната ви. Бързо се адаптирах и с футбола в България. В Лудогорец има много бразилци. С тях адаптацията ми протече много бързо. Футболът тук е добър, но трябва да обърнем внимание на някои детайли, защото играем също така в българското първенство, но в Шампионска лига футболът е много различен.


СПЕЧЕЛИ ПАКЕТ ЗА ДОМАКИНСКИТЕ МАЧОВЕ НА ЛУДОГОРЕЦ В ШЛ - TРЕТА ЧАСТ

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа