Старши треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан заяви, че очаква отборът да бъде подложен под напрежение до самия финал на Шампионската лига, ако стигне до него. Френският специалист очаква трудно домакинство срещу Спортинг (Лисабон) на старта в груповата фаза утре вечер от 21:45 часа българско време и смята да пусне игра Кристиано Роналдо за цял мач.

„Много сме спокойни след доброто начало на сезона. Наясно сме с важността на турнира. Играчите са готови за първия мач. Хубаво е, че всички футболисти са напълно здрави, с изключение на Коентрао. Много отбори са фаворити. Ние трябва да се раздаваме напълно в Шампионска лига. Хубавто е, че сме добре подготвени. Очаквам труден мач срещу Спортинг Лисабон. Съперникът ни играе добре. Очаквам да се получи истинска битка“, сподели Зидан.

„Кристиано е готов да играе. Идеята ми е да играе 90 минути. Ще видим какво ще се случи. Разговарях с него. Той винаги иска да играе 90 минути. Кейлор Навас не е част от групата, защото все още не е готов за игра“, допълни французинът.

„Нормално е да има напрежение върху отбора. До финала ще бъдем подложени на напрежение. Това не ни притеснява. Ние сме доказали, че може да излизаме от подобни ситуации“, завърши наставникът на „белия балет”. 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА