ЮРИ СЛАВЧЕВ/СПЕЦИАЛЕН ПРАТЕНИК НА БЛИЦ СПОРТ В БАЗЕЛ

Юношите на Лудогорец до 19 години стартираха с минимална загуба 0:1 от Базел в тазгодишното издание на Младежката Шампионска лига. Домакините стигнаха трудно до трите точки след гол в края на мача. В 90-ата минута след изпълнение на ъглов удар с глава успя да се разпише Педро Пачеко. Това беше единственото попадение в мрежата на Даниел Наумов, който пази на висота и спаси доста положения.

През целия двубой възпитаниците на треньора Юри Васев се отбраняваха организирано и добре, като класата на талантите на Базел беше очевидна. Още в 7-ата минута швейцарците можеха да поведат, но за късмет на "орлите" Галеано стреля неточно. Последваха удари на Манзамби и Шмид, също без успех.

До почивката българските таланти се отчетоха само с един далечен изстрел на Светослав Ковачев към вратата на домакините.

И след почивката юношите на Базел доминираха. В 58-ата минута Педро Пачеко беше отчаян от Наумов, след което Лудогорец отговори с удар на Юнуз, който не намери очертанията на вратата.  

В 82-ата минута последва нов шут, този път на Денислав Александров, но и той излезе в аут. Малко по-късно Манзамби опита да изненада Наумов, който отново беше на мястото си и спаси. В 90-ата минута обаче юношата на ЦСКА трябваше да вади топката от вратата си, след като Педро Пачеко се извиси в наказателното поле на "орлите" и отбеляза с глава за крайното 1:0.

Мъжките отбори на Базел и Лудогорец излизат един срещу друг от 21:45 часа на стадион "Санкт Якоб Парк".

БАЗЕЛ - ЛУДОГОРЕЦ 1:0
1:0 Педро Пачеко (90)

4_4.jpg
БАЗЕЛ: 1.Тюркауф, 2.Вогриг, 3.Галеано, 4.Цюмарт, 5.Пачеко, 6.Пепси, 7.Конус, 8.Шмид, 9.Лиечти, 10.Манзамби, 11.Мушколаж
 


ЛУДОГОРЕЦ: 29.Даниел Наумов, 3.Иван Великов, 4.Милен Младенов, 5.Преслав Петров, 6.Стефан Стоянов, 45.Ивайло Климентов, 80.Денислав Александров, 97.Томас Цвятков (69  smqna.jpg 10.Т. Петров), 8.Ерол Дост, 9.Юнуз Юнуз (76  smqna.jpg 11.Милков), 98.Светослав Ковачев (81  smqna.jpg 7.Т. Иванов)
Треньор: Юри Васев

СПЕЧЕЛИ ТРИ ПАКЕТА ЗА ДОМАКИНСКИТЕ МАЧОВЕ НА ЛУДОГОРЕЦ В ШЛ

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА