Лудогорец отново е част от голямото шоу - Шампионска лига. Лудогорец за втори път играе сред най-добрите в същинската групова фаза на турнира. За първи път български отбор проби два пъти при най-силните и богатите отбори в Европа.

Днес Лудогорец излиза срещу Базел в Швейцария в първи мач от група "А" на надпреварата. Двубоят е от 21:45 часа българско време със съдия Алексей Кулбаков (Беларус). Другите два отбора в групата са Арсенал и ПСЖ.

До момента двата тима имат четири двубоя - два в плейофите преди групите (две победи за Базел - 4:2 в София и 2:0 в Швейцария) през сезон 2013/14 и два в групите на турнира през сезон 2014/15 (победа с 1:0 за Лудогорец в София и победа с 4:0 за Базел на реванша).

Треньорът на българския първенец Георги Дерменджиев няма да може да разчита на контузения Сисиньо. Румънският нападател Кладиу Кешеру получи удар в лицето по време на световната кмалификация с националния си отбор и ако се появи в игра тази вечер, ще носи специална маска. Другият с проблем е Абел Анисе, който все още не е възстановен на сто процента.

Домакините от Базел се намират в убийствена форма. Двамата нападатели Сейду Думбия и Марк Янко не спират да бележат и именно те ще бъдат дилемата пред треньора Урс Фишер. Наставникът трябва да избере един от двамата да поведе атаката довечера.

БАЗЕЛ - ЛУДОГОРЕЦ
Днес от 21:45 часа
Стадион: "Санкт Якоб Парк"
Съдия: Алексей Кулбаков (Беларус)
Пряко по БТВ Екшън

Вероятни състави:
4_4.jpg БАЗЕЛ: Томаш Вацлик, Михаел Ланг, Марек Сухи, Едер Алварес Баланта, Адама Траоре, Александър Франсон, Таулант Джака, Матиас Делгадо, Биркир Бярнасон, Ренато Щефен, Марк Янко
Резерви: Германо Вайлати, Омар Габер, Даниел Хьог, Давиде Кала, Сери Дие, Мохамед Елионуси, Сейду Думбия
Контузени: Лука Дзуфи, Буа, Андраш Шпорар, Аканджи; Наказани: Няма
Треньор: Урс Фишел
 

ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Натанаел, Хермес Паломино, Козмин Моци, Йордан Минев, Светослав Дяков, Лукас Саша, Марселиньо, Върджил Мисиджан, Вандерсон, Джонатан Кафу
Резерви: Милан Борян, Игор Пластун, Абел Анисе, Джоди Лукоки, Кампаняро, Жуниор Кишада, Клаудиу Кешеру
Контузен: Сисиньо; Наказани: няма
Треньор: Георги Дерменджиев

Базел в Европа:
КЕШ/ШЛ - 98 мача, 41 победи, 21 равенства, 36 загуби
УЕФА/Лига Европа - 102 мача, 45 победи, 24 равенства, 33 загуби
КНК - 4 мача, 1 равенство, 3 загуби
Общо: 204 мача, 86 победи, 46 равенства, 72 загуби

Лудогорец в Европа:
Шампионска лига - 28 мача, 10 победи, 7 равенства, 11 загуби
Лига Европа - 10 мача, 6 победи, 2 равенства, 2 загуби
Общо: 38 мача, 16 победи, 9 равенства, 13 загуби

СПЕЧЕЛИ ТРИ ПАКЕТА ЗА ДОМАКИНСКИТЕ МАЧОВЕ НА ЛУДОГОРЕЦ В ШЛ

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА