ЮРИ СЛАВЧЕВ/СПЕЦИАЛЕН ПРАТЕНИК НА БЛИЦ СПОРТ В БАЗЕЛ

Лудогорец гостува на Базел днес от 21:45 часа в първи мач от група "А" на Шампионската лига. Двубоят ще бъде излъчен от БТВ Екшън, както и в Агенция БЛИЦ.

В последните години Базел се превърна в постоянен участник в групите на Шампионската лига. Според мнозина специалисти клубът от Швейцария е чудото на турнира заради успехите си с оглед сравнително средното ниво на местния швейцарски шампионат.

Град Базел е с население около 175 хиляди души - малко по-голям от Русе и Стара Загора, и се намира близо до границите с Франция и Германия. Футболният клуб притежава уникална спортно-тренировъчна база, на която могат да завидят и най-големите европейски грандове.

Базата е разположена в парк почти в центъра на града с 18 футболни терена! 4 баскетболни игрища, спортна зала, 8 игрища за плажен волейбол, зала за хокей на лед, воден парк, игрище за плажен футбол, велоалея, съблекалня за всяка една възрастова група, огромна столова и още и още. А в момента се изгражда още едно игрище и по-малка зала.

Едновременно могат да тренират 10 детски и юношески отбора, а освен това и 4 възрастови групи момичета от женските отбори. Естествено, всяко едно дете е с екип на клуба с логото и името си.

Базата е толкова голяма, че футболистите на Базел се преобличат в съблекалните на стадион "Санкт Якоб Парк" и от там с колелета тръгват за едно от десетките тренировъчни игрища, на което провеждат заниманията си.

СПЕЧЕЛИ ТРИ ПАКЕТА ЗА ДОМАКИНСКИТЕ МАЧОВЕ НА ЛУДОГОРЕЦ В ШЛ

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА