Бившият футболист Ел Хаджи Диуф определи иконата на Ливърпул Стивън Джерард като главната причина за провала на Марио Балотели на „Анфийлд“. Повод стана автобиографията на бившия капитан на "мърсисайдци", в която не пести критики срещу Марио Балотели за времето, в което игра на "Анфийлд". След слаб сезон той беше отдаден под наем на Милан, а в настоящата кампания играе в Ница, където вече отбеляза два гола. Балотели си позволи да определи Ливърпул като „най-голямата грешка в кариерата си“.

„Джерард е завистлив човек, който не харесва мъжете с характер. Марио е добър човек, който си струва да слушаш. Той не е момче, което ще породи проблеми в съблекалнята. Много от нещата, които се пишат за него, са чиста измислица. Хората си разказват някакви приказки, но често тези истории са пълни с доста боклук“, убеден е Диуф.

„Още тогава казах на Балотели да не отива в Ливърпул. Този отбор не беше за него. Нещата нямаше как да се развият добре заради Стивън Джерард, който никога не е имал неговия талант и говореше само лоши неща за Марио“, каза Диуф пред „Л'Екип“.

ВСИЧКО ЗА АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!