Спечелилият Откритото първенство на САЩ швейцарец Стан Вавринка е категоричен, че няма място в челната четворка на световния тенис, защото не е като нито един от водещите тенисисти, които винаги играят поне на полуфиналите на големите турнири.

Вавринка спечели Откритото първенство на Австралия през 2014 година и „Ролан Гарос” през 2015 година, а този сезон триумфира на US Open. Това обаче не му вдъхва оптимизъм, че може да бъде сред четирите най-добри тенисисти на планетата.

„Наистина съм далеч от тези момчета. Погледнете само какви турнири са спечелили, по колко пъти, колко години доминират в тениса. Да, вече имам три титли от Големия шлем, но ако ще правим сравнение с Мъри, вижте и "Мастърс" победите му. Тези четирима са на върха през последните 10 години. Те не просто печелят всеки път, но са на 1/2-финали и финали постоянно. Аз не съм като тях и няма как да бъда. Няма съмнение по този въпрос - мястото ми не е там", категоричен е 31-годишният швейцарец, визирайки още Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал.