ЮРИ СЛАВЧЕВ/СПЕЦИАЛЕН ПРАТЕНИК НА БЛИЦ СПОРТ В БАЗЕЛ

Лудогорец замина за Базел. Във вторник (13 септември) от 21:45 часа българският първенец гостува на швейцарския тим в първи мач от груповата фаза на Шампионската лига. Треньори и футболисти тръгнаха в добро настроение и си пожелаха успешен първи двубой в групите във второто си участие в групите.

Двата отбора се срещат за трети път помежду си и утре ще изиграят пети мач. През сезон 2013/14 Базел отстрани Лудогорец на прага на групите след победи с 4:2 и 2:0. През есента на 2014 година двата тима вече бяха заедно в групите, като Лудогорец победи на "Васил Левски" с 1:0 след гол на Йордан Минев, а реваншът бе спечелен от Базел с 4:0. Във вторник предстои пета среща между двата отбора.

Сисиньо няма да играе, тъй като е контузен. Той дори не замина с отбора. Други двама също притесняват Георги Дерменджиев. Клаудиу Кешеру получи удар в лицето по време на световната квалификация на Румъния и може да играе с предпазна маска. Не е сигурно обаче дали ще бъде рискувано здравето му. Абел Анисе също не е готов на 100 процента въпреки че записа няколко минути срещу Черно море.

Заедно с първия отбор на Лудогорец замина и младежката формация, която също гостува на Базел. Мачът е от юношеската Шампионска лига.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА