Треньорът на Базел Урс Фишер коментира предстоящия мач на тима си срещу Лудогорец след победата с 3:1 в дербито с Грасхопър. 50-годишният специалист определи за задължителна победата над българския шампион в срещата утре вечер от 21:45 часа.

„Първият мач в Шампионската лига винаги е най-труден. Победата за нас обаче е задължителна, за да преследваме своите цели и да продължим напред в турнира и през пролетта. Истината е, че промяната от първенство към Шампионска лига не е лесна задача. Но имаме футболисти в състава, с които да започнем подобаващо“, коментира Фишер през швейцарските медии.

Наставникът на швейцарския шампион беше притеснен от състоянието на Едер Баланта и Адама Траоре, които получиха контузии в мача срещу „скакалците“ и участието им в мача срещу Лудогорец е под въпрос.

„Състоянието им не е толкова лошо, колкото първоначално си мислехме. Това показаха направените допълнителни прегледи. Има шанс да бъдат готови за игра за първия ни мач от Шампионската лига. Надявам се, че ще мога да ги използвам“, призна Урс Фишер.

ТВ програма на Първа професионална лига

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА