Световният №1 Новак Джокович и Стан Вавринка ще спорят за титлата при мъжете на последния за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на САЩ.

На полуфиналите защитаващият трофея си от миналата година Джокович победи десетия поставен Гаел Монфис от Франция с 6:3, 6:2, 3:6, 6:2.

Ноле дори не се приближи до най-добрия си тенис, но въпреки това стигна финала след успех над французина в изключително странен и нелогичен мач. През първите два сета Монфис не демонстрира особено желание да се бори за победата, но някак намери начин да изтръгне третия, а през цялото време и двамата тенисисти страдаха от кондиционни проблеми и се бориха с умората и различни болки.

Преди сблъсъка им Монфис призна съвсем открито, че Джокович е по-добрият тенисист. Гаел нямаше победа в 12 мача срещу Ноле в ATP тура, а лошата му серия набъбна на 13 двубоя без успех срещу сърбина.  

Полуфиналистът от миналата година на US Open Стан Вавринка, който е №3 сред поставените в настоящото издание на турнира, елиминира във втория полуфинал шестия в схемата Кей Нишикори от Япония с 4:6, 7:5, 6:4, 6:2.

Утре швейцарецът ще излезе срещу Джокович в битка за третата си титла от турнири от Големия Шлем и първа на US Open.

US OPEN - СХЕМА, РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ МЪЖЕТЕ
US OPEN - СХЕМА, РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ ЖЕНИТЕ