Най-добрият ни тенисист Григор Димитров приключи участието си на US Open. Хасковлията отстъпи на осминафиналите пред световния номер 2 Анди Мъри с 1:6, 2:6, 2:6 след точно 2 часа игра. Британецът изигра изключителнno силен двубой и не остави шансове на Димитров.

Григор започна силно мача и достигна до две точки за пробив още при първото подаване на Мъри. Световният номер 2 обаче се измъкна от трудната ситуация и успя да вземе сервис гейма си. Българинът изравни за 1:1, но това бе всичко от него за този първи сет.

Двойна грешка и непредизвиканата такава доведоха до първия пробив за Мъри, а в шестия гейм при следващото си подаване, българинът отново даде възможност за пробив на своя съперник при 30:40 и още веднага британецът се възползва, за да докара нещата до 5:1 в своя полза. Британецът нямаше проблем и затвори първия сет след 6:1 в своя полза.

Григор допусна два ранни пробива и позволи на Мъри да поведе лесно с 3:0 във втория сет. Димитров показа признаци на пробуждане и върна един от пробивите, но радостта му бе кратка – нова порция грешки, с която британецът поведе с 4:1.

Българинът намали изоставането си на 2:5, но Мъри все пак спечели следващото си подаване и сета с 6:2.

Последната част започна с нов пробив на сметката на Анди Мъри, който тръгна с 2:0 в своя полза. Последва нов пробив и успешен сервис гейм за 4:0 и всичко отиваше към край за Григор Димитров. Българинът спечели следващите си две подавания, но без усилия същото стори и Мъри. В крайна сметка след 6:2 в третия сет британецът се класира за четвъртфиналите.

Григор Димитров направи едва 2 аса, като в същото време имаше цели 6 двойни грешки. Освен това непредизивканите грешки на хасковлията бяха 43, което помогна допълнително за успеха на Мъри. Британецът заби 9 аса, направи 5 двойни грешки и 24 непредизвикани такива. Загубата на Григор е негова седма от 10 срещи с Анди Мъри.

На четвъртфиналите световният номер 2 ще се изправи срещу японеца Кей Нишикори.

US OPEN - СХЕМА, РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ МЪЖЕТЕ
US OPEN - СХЕМА, РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ ЖЕНИТЕ