Световният шампион Германия победи Финландия с 2:0 в контролна среща, която бе последна за капитана Бастиан Швайнщайгер с екипа на Бундестима. Със сълзи в очите бившият халф на Байерн и настоящ на Манчестър Юнайтед си взе сбогом с всички фенове на националния тим, уважили го на стадион „Борусия Парк” в Мьонхенгладбах.

Воденият от Йоахим Льов тим очаквано доминираше в срещата, но през първата част не успя да реализира положенията си, като пропуски направиха Макс Майер, Шкодран Мустафи и Кевин Фоланд. В 35-ата минута финландският бранител Аражури за малко не си отбеляза автогол, а тресна греда.

Малко след почивката в 52-ата минута резервата Теему Пуки се размина на сантиметри от гола за Финландия. Три минути по-късно Макс Майер реализира първия си гол за националния тим след подаване от Марио Гьотце, който направи сериозен пропуски в 65-ата минута, когато ударът му бе блокиран.

В 68-ата минута публиката поздрави с аплодисменти големия Швайнщайгер, заменен от Юлиан Вайгъл. Малко преди това фен нахлу на терена и си получи специално селфи с Швайнщайгер. В 77-ата минута влезлият като резерва Месут Йозил напредна и шутира, а Аражури я отклони и си вкара автогол за 2:0. До края на мача резултатът остана непроменен.

В крайна сметка Швайнщайгер изигра последния си мач за Бундестима и остава завинаги в сърцата на феновете на немския футбол.