Голямата звезда на Барселона Лионел Меси поднови тренировки и ще може да се завърне в националния тим на Аржентина за световната квалификация срещу Уругвай на 2 септември. Пет дни по-късно „гаучосите” играят срещу Венецуела в друга среща от квалификациите за Мондиал 2018 в Русия.

Меси получи болки в подколянното сухожилие при победата на Барселона в гостуването срещу Атлетик (Билбао) с 1:0 в края на миналата седмица. Въпреки това каталунците му позволиха да отпътува за лагера на аржентинския национален тим.

29-годишният нападател пропусна първото занимание на Аржентина за тази седмица, но на днешната тренировка се включи наравно с останалите си съотборници.

„Той е добре, той е добре. Надявам се, че ще бъде добре за мача срещу Уругвай”, изрази надежда селекционерът на Аржентина Едгардо Бауса, който със сигурност няма да може да разчита на контузените Серхио Агуеро и Хавиер Пасторе.

Както е известно, Меси се оттегли от националния тим на родината си след загубения финал на Копа Америка от Чили с дузпи. Два месеца по-късно той преосмисли решението си и реши да се завърне в отбора.