Българският тенисист Григор Димитров започна с победа участието си на Ю Ес Оупън. В мач от първия кръг на турнира Гришо се наложи с 6:2, 6:4, 7:6 (7) над испанеца Иниго Сервантес. Срещата продължи 2 часа и 17 минути. Следващият съперник на Димитров ще бъде Жереми Шарди от Франция, който се наложи с 6:4, 6:4, 6:1 над американеца Майкъл Мо.

ПЪРВИ СЕТ
Григор Димитров започна срещата силно. Той направи два пробива още в началото и поведе с 4:0. След това Сервантес върна единия брейк и го затвърди при свой сервис, за да намали на 2:4 изоставането си. Гришо обаче спечели своето подаване и направи нов пробив, за да спечели първия сет за 27 минути игра.

ВТОРИ СЕТ
Втората част беше по-оспорвана от първата. Двамата тенисисти печелеха своите подавания и спасиха по един брейк поинт. Първо Димитров имаше шанс за пробив, но Сервантес не допусна такъв и спечели подаването си за 3:3. След това българинът спаси брейк поинт в деветия гейм. Решителен се оказа десетият гейм, когато Гришо направи направи пробив и поведе с 2:0.

ТРЕТИ СЕТ
Третата част също беше оспорвана. Двамата тенисисти взимаха своите подавания, въпреки че Димитров беше близо до пробив за 2:0, но пропусна три брейк поинта. Сервантес пък не се възполва от възможност за пробив в седмия гейм на този сет. Испанецът все пак успя да направи брейк и поведе с 6:5 и сервираше за спечелване на третата част. Гришо обаче върна пробива и прати сета в тайбрек. В него испанският съперник на българина започна по-добре и поведе с 3:0, но Димитров обърна и поведе с 5:3. Последва нов обрат и Иниго Сервантес получи сет поинт при 6:5 в тайбрека. Григор удържа и накрая стигна до успех в тайбрека с 9:7, в сета със 7:6 и в мача с 3:0.

 

 

US OPEN - СХЕМА, РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ МЪЖЕТЕ

US OPEN - СХЕМА, РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА ПРИ ЖЕНИТЕ