Продължава ходенето по мъките на испанския гранд Барселона в търсенето на централен нападател. След като днес бъдещото попълнение Пако Алкасер от Валенсия премина успешно медицински прегледи, трансферът му бе отложен с 24 часа.

Нападателят е готов да премине в каталунския клуб, но от настоящия му тим Валенсия бавят сделката с мотива, че не са си осигурили заместник. Такъв трябва да бъде младокът Мунир, който идва именно от Барса, за да подсили "прилепите". 

Очаква се Барса и Валенсия утре да оформят заедно двата трансфера на Мунир и Пако Алкасер, с което сагата с търсенето на номер 9 на "Камп Ноу" трябва да приключи.

Тя започна още през януари, когато каталунците бяха близо до Нолито от Селта (сега в Манчестър Сити), но се отказаха от испанеца.

Сериозен вариант в началото на летния трансферен прозорец беше Кевин Гамейро от Атлетико (Мадрид), но от Барса се насочиха към по-младия Лусиано Вието, който сега е под наем във Валенсия.

Последните три сериозни варианта за Барса бяха недоказалите се бразилци Габриел Жезус, Габриел Барбоса и Луан, но нито един от тях не заслужи доверието на ръководството на клуба.

В последния месец в предпочитан вариант се превърна Пако Алкасер, като от ръководството на "прилепите" казаха "не", но самият нападател и собственикът на клуба се съгласиха.

Очаква се сагата да приключи до 24 часа и утре треньорът на Барса Луис Енрике да направи шестия си нов играч това лято.