Германският национал Бернд Лено не помни 14 минути от мача между Байер (Леверкузен) и Борусия (Мьонхенгладбах) в събота. Дупката в паметта на 24-годишния вратар на „аспирините“ се дължи на удар с топка, който посреща с главата си.

Инцидентът се случва в 21-ата минута при загубата на Байер (Леверкузен) с 1:2 като гост в първия кръг на Бундеслигата. Тогава Лено застава на пътя на Оскар Вендт, който от два метра праща топката право в носа на вратаря.

„Не помня нищо между 21-ата и 35-ата минута на мача“, признава Бернд Лено след края на двубоя.

На стадиона обаче едва ли някой забелязва, че германският национал не е на себе си. Точно в този период – в 29-ата минута, вратарят на Байер (Леверкузен) прави невероятно спасяване след удар на Андре Хан. И не го помни!

"Бернд беше в съзнание и отговаряше на всички въпроси, които му задавах. Той много добре знаеше къде се намира и какво прави в момента. Ако не беше отговорил, щеше да го сменим. Такава ситуация имаше преди няколко години на мач за Купата в Лоте“, призна д-р Филип Еренщайн – клубният лекар на Байер (Леверкузен).

„Добре съм. Преминах специализирани прегледи в неделя. Бях при невролог в Дюселдорф, където ми правеха тестове за рефлекси. От днес се присъединявам към лагера на националния отбор, а след това ми предстоят още важни мачове с Байер“, обяви Бернд Лено пред „Билд“.

Един от най-известните случаи със загуба на памет по време на мач в новата история на германския футбол се случи на Мондиал 2014, когато Кристоф Крамер беше заменен принудително на финала срещу Аржентина след удар. След това на резервната скамейка той е задавал въпроса: „Това ли е финалната среща?“.

През март 2015 година вратарят на Херта Томас Крафт получи сътресение на мозъка на мач с Шутгарт. Първоначално никой не разбира за състоянието на стража, но се налага смяна, когато Крафт пита съотборника си Себастиан Лангкамп: „Къде сме?“.

ВСИЧКО ЗА ГЕРМАНСКАТА БУНДЕСЛИГА - ТУК!