Локомотив (Пловдив) и Лудогорец направиха равенство 2:2 в мач от 5 кръг на Първа професионална лига. Домакините поведоха в резултата след гол на Мартин Камбуров, а гостите обърнаха развоя на резултата до 2:1. Пет минути преди края “смърфовете” стигнаха до едната точка след гол на Симеон Райков. Сега предстои пауза в първенството заради първите световни квалификации.

“Мачът не тръгна добре за нас. Очаквах това да се случи, след като влязохме в групите на Шампионската лига. Въпреки всичко футболистите изиграха добър мач. Това в никакъв случай не е лъкатушене, срещата беше добра. Контролирахме играта, топката – също. През второто полувреме проявихме характер, не позволихме на Локомотив да играе много с топката”, каза Дерменджиев след края на двубоя.

На въпрос, какво е казал на играчите на полувремето, за да има видим резултат, Дерменджиев отговори: “Футболистите искат да побеждават, искат да станат шампиони и ще станат шампиони, разбирате ли!?”

“Ние имаме страшно много национали, така че паузата... Отборът е в много добра форма. Една такава пауза разконцентрира момчетата.”