Барселона победи Атлетик Билбао като гост с 1:0 на “Сан Мамес”. Единственото попадение реализира Иван Ракитич в 21-ата минута. Това бе втора поредна победа от два двубоя за каталунците от началото на сезона.

Луис Енрике избра Арда Туран за заместник на Неймар в триото с Лионел Меси и Луис Суарес. Денис Суарес влезе на мястото на контузения Андрес Иниеста. Новото попълнение Самюел Юмтити беше партньор на Жерар Пике в центъра на защита.

В 21-ата минута Луис Суарес намери Арда Туран вляво, който центрира в наказателното поле и Ракитич реализира с глава. В 45-ата минута Лионел Меси направи типичния си рейд, изведе Арда Туран на чиста позиция, но той се поколеба и стреля покрай близката греда.

През второто полувреме гостите от Барселона контролираха играта, владееха повече топката, но пропуснаха няколко положения. В 65-ата минута резервата на Билбао Раул Гарсия стреля от 20 метра опасно покрай дясната гредата на Тер Стеген. В 81-ата Луис Суарес показа брилянтна техника с няколко финта в наказателното поле, стана от земята, освободи се от защитник, но шутира много неточно. В 89-ата минута футболистите на Атлетик поискаха дузпа след съприкосновение между Иван Ракитич и Муниаин, който падна в наказателното поле. Съдията Матеу Лаос обаче не посочи бялата точка.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!