Германският пилот на Мерцедес Нико Розберг триумфира в драматичното състезание за Гран При на Белгия във Формула 1. Надпреварата започна с инциденти още на първия завой, които доведоха до завъртането на Себастиан Фетел с Ферари и повреди в болидите на Кими Райконен и Макс Верстапен. Последва катастрофа на Кевин Магнусен на завоя „Червената вода“, която доведе до временно спиране на надпреварата.

Розберг стартира от първа позиция и финишира като лидер на колоната. Най-силно впечатление обаче направи представянето на световния шампион Люис Хамилтън. Британският пилот на Мерцедес, който вчера беше наказан с 55 места и трябваше да стартира от последна позиция. Хамилтън тръгна 21-и, тъй като Маркус Ериксон стартира от питлейна.

Второ място в състезанието зае Даниел Рикардо от Ред Бул, който финишира между двамата състезатели на Мерцедес. Топ 5 се допълва от Никол Хюлкенберг и Серхио Перес. В зоната на точката място намериха още Себастиан Фетел, Фернандо Алонсо, Валтери Ботас, Кими Райконен и Фелипе Маса. За Ботас осмото място е хубав подарък за днешния му 28-и рожден ден.

 Резултати, програма и класиране във Формула 1 - ТУК !!!