Ед Ууд, финансов агент и запален футболен почитател, ще пробва да подобри рекорда за посещение на най-много футболни стадиони, съобщава "Би Би Си". За да подобри настоящото постижение, мъжът ще вземе 4-месечен отпуск от работата си.

Ууд, който е привърженик на Дарби Каунти, планира да посети по един домакински мач всички 92 отбора от Футболната лига на Англия, както и едно домакинство на Берик Рейнджърс - тим, който е базиран в Англия, но е част от шотландския футбол. Той вече е започнал своята мисия, като е посетил 11 стадиона от Футболната лига.

Настоящият рекорд е 237 дни и е поставен от Кевин Ферис през 1994/95 година. Ед Ууд разкли, че чака този момент от 10 години, тъй като досега приятелката му го е заплашвала, че ще го напусне, ако пробва да подобри рекорда.

Самият Ууд очаква да завърши опита си за рекорд през февруари следващата година, но още няма яснота кой ще бъде последният стадион, който ще посети. Той е бивш притежател на рекорда, след като посещава всичките 92 стадиона през 1992 година, но след няколко години той е изпреварен от Кевин Ферис.