Левски приема в 19:00 часа на стадион "Георги Аспарухов" новака в Първа професионална лига Верея. Срещата между двата тима е от 5-ия кръг на шампионата и ще бъде ръководена от Ангел Баялцалиев.

Въпреки, че "сините" са изявен фаворит, старозагорският тим не бива да бъде подценяван, тъй като се представя солидно до този момент. Момчетата на Александър Томаш започнаха с нулево реми срещу лидера Дунав Русе и после добавиха две много престижни победи. У дома те надвиха с по 1:0 Ботев (Пловдив) и ЦСКА-София, с което заслужиха само адмирации. До този момент имат само една загуба - от Берое с 1:0.

Левски също набра скорост и ще търси трета поредна победа за първенство. Очаква се треньорът на 26-кратните шампиони да заложи на същите 11, които разбиха с 4:0 Славия в предния кръг. На вратата ще е Боян Йоргачевич, а пред него ще действат Сашо Александров, Димитър Пиргов, Александър Александров и Йордан Минев. Георги Костадинов и Джереми Де Ноойер ще действат като опорни халфове, а Аниете и Нар ще се подвизават по крилата. Атаката ще води Бабатунде Адениджи, подпoмаган от Божидар Краев.

В същото време Верея е без контузените Зафиров и Цветанов. Така треньорът Александър Томаш се очаква да пусне в игра Колев на вратата и Слаев, Хасани, Мунин и Илиев в защита. Елиаш и Ангелов ще действат в средата на терена, а Сукуна и Еуженио ще бъдат на двете крила. Атаката ще води Костов, а зад гърба му играта ще гради Йорданов.

Резултат с изображение за pfk levskiЛЕВСКИ - ВЕРЕЯРезултат с изображение за пфк верея
днес от 19:00 часа пряко по Диема Спорт 2 HD
София, "Георги Аспарухов"
Съдия: 
Ангел Баялцалиев

 

Вероятни състави

Левски: Йоргачевич, С. Александров, Пиргов, А. Александров, Минев, Костадинов, Де Ноойер, Краев, Нар, Аниете, Адениджи
Контузени: Д. Иванов, М. Орачев, Хеан Деса, Сърджан Лукин; Наказан: Роман Прохазка
Треньор: Л. Петрович

Верея: Колев, Слаев, Хасани, Мунин, Илиев, Елиаш, Ангелов, Еуженио, Йорданов, Сукуна, Костов
Контузени: Зафиров, М, Цветанов; Наказани: Няма
Треньор: Ал. Томаш


 

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига