Бившият защитник на Лудогорец Александър Барт даде интервю пред "Футбол365", в което коментира предстоящите сблъсъци на тима с ПСЖ от груповата фаза на Шампионска лига. Французинът изрази мнение, че двата тима си приличат относно начина на развитие, който следват и доминацията, която имат в местните първенства.

"Кирил Домусчиев инвестира много в клуба и това доведе до доминация в българското първенство. Лудогорец всъщност е като ПСЖ. Собственикът построи нов стадион, чисто нова база. Инвестира много и Лудогорец стана пет пъти поред шампион. Когато отборът се премести в столицата София за мачовете от Шампионска лига, атмосферата стана невероятна и наелектризирана. Това е Шампионска лига, така че независимо дали феновете са от София или други градове, всички са за Лудогорец". 

"Въпреки, че българите са аутсайдери, те не играят затворено вкъщи, а се опитват да държат топката и диктуват темпото. Отборът остана близо до феновете си. Има много добри играчи като Кафу, който е техничен, силен и бърз. Мисиджан е подобен. В средата е Марселиньо, който вижда играта като никой друг. ПСЖ вече има достатъчно опит в турнира и няма да подцени Лудогорец. Срещата ще е много трудна", обясни Барт пред изданието.

Бранителят спечели четири титли с Лудогорец и две преди това с Литекс. В момента играе за швейцарския Грасхопър. 

 РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА