Новият член на Примера дивисион Леганес препъна амбициите на Атлетико (Мадрид) на много ранен етап от първенството. „Дюшекчиите“ направиха нулево равенство като гост на „Естадио Мунисипал де Бутарке“ в мач от 2 кръг на Примера дивисион.

Диего Симеоне заложи на френски дует в атаката на мадридчани, като Кевин Гамейро и Антоан Гризман си партнираха в предни позиции. Този ход обаче явно не се оказа успешен в 58-ата минута Гамейро беше заменен от Фернандо Торес.

Въпреки промяната Атлетико (Мадрид) не успя да пробие отбраната на домакините и проявилия се много силно вратар Йон Серантес, който решителни намеси при удари на тримата на нападатели на гостите. Изключително важен беше проявеният от стража рефлекс при удара на с глава на Фернандо Торес в добавеното време.

В 62-ата минута гол на Диего Годин беше отменен заради засада. Така Леганес продължава без загуба от началото на сезона и е единственият тим в първенството без допуснат гол до момента.

Тимът на Асиер Гаритано временно е на трето място в класирането с четири точки, колкото има и вторият Депортиво (Ла Коруня). Лидер е Реал (Мадрид) с пълен актив от два мача. Атлетико (Мадрид) е 11-и с две точки.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!