Трагедия покоси семейството на звездата от НБА Дуейн Уейд. Братовчедка на Дуейн Уейд е била застреляна, докато е била заедно с едно от децата си. Жертвата е 32-годишната Найкиа Олдридж, която има четири деца.

Според „Чикаго Трибюн“ Олдридж е отивала да запише детето си в начално училище, когато зад гърба й са се появили двама души и са започнали да стрелят. Жената е уцелена в главата и ръката и лекарите само са констатирали смъртта й.

Малкото дете е останало невредимо при стрелбата и е било откарано от полицията при негови роднини. Найкиа Олдридж е дъщеря на сестрата на майката на Дуейн Уейд. Само преди броени дни тя е родила четвъртото си дете.

Баскетболистът, който е роден в Чикаго и през това лято подписа договор с Чикаго Булс, коментира тъжната новина на профила си в „Туитър“.

„Братовчедка ми беше убита в Чикаго. Пореден акт на безчувствено насилие с огнестрелно оръжие. Четири деца останаха без своята майка без никаква причина. Това е нереално“, написа баскетболистът.

В семейството на Дуейн Уейд и преди е имало пострадали при подобни инциденти. През 2012 година негов племенник получи две прострелни рани при въоръжена атака, при която имаше един загинал и 11 ранени.