Ужасяващо наказание ще изтърпи пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън. Вероятно това е една от най-тежките санкции за състезател. Трикратният и актуален световен шампион бе наказан с 55 места преди предстоящото Гран При на Белгия! Това стана ясно, след като екипът на Мерцедес смени още от основните части по двигателя в колата по време на тренировките.

Преди третата свободна тренировка на „Спа“ инженерите на германския тим пипаха двигателя на Хамилтън за трети път преди състезанието, за да му дадат възможно най-добри шансове оттук до края на сезона. Сигурно е, че британецът ще потегли последен в старта в неделя. Всъщност, колкото и наказания да получи Люис, той не може да стартира по-назад от последната позиция. Санкцията обаче важи единствено само за предстоящото състезание, а не за следващи, така че бедствието ще бъде само в Белгия.

"Чувствам се окей, очертава се да бъде интересна неделя“, коментира 31-годишният Хамилтън. „Да вляза в топ 10 няма да бъде кой знае колко трудно, но пробиването оттам нататък може да се превърне в проблем“, добави той.