Световната номер 1 в женския тенис Серина Уилямс призна, че не е провела пълноценна подготовка за  US Open. Американката е изиграла едва три мача от Уимбълдън насам, всеки един от тях на Олимпийския турнир в Рио, като се отказа от участие в Синсинати задари контузия в рамото.

„Не съм играла много мачове, нито съм тренирала достатъчно, но сега започвам да се чувствам по-добре. Бих предпочела да играя повече преди последния турнир от Големия Шлем за годината, но няма какво да направим по въпроса. Човек трябва да се възползва от всяка една възможност, единствено към това мога да се стремя в момента“, добави шампионката от Уимбълдън.

Жребият за US Open не бе от най-благосклонните за Серина. Още в първи кръг я очаква Екатерина Макарова, която я победи в Мелбърн преди четири сезона.

„Смятам, че е добре. Играли сме тежки мачове с нея, срещнах я на полуфинал тук и знам, че е добър играч и голям боец. Мислиш си, че не се движи много бързо по корта, но всъщност връща много топки обратно в полето по впечатляващ начин. Просто трябва да дам най-доброто от това, с което разполагам в момента“.