Славия стигна до драматична победа при гостуването на  Монтана в среща от 5-ия кръг на Първа лига, играна на стадион "Градски" в Ловеч. "Белите" надделяха с 2:1, въпреки че се оказаха догонващи в резултата в 87-ата минута, когато Маркиньос изведе тима на Стевица Кузмановски напред в резултата. Само минута по-късно столичани изравниха чрез Георги Йомов, а в продълженията Борислав Балджийски донесе първия успех за своя отбор през новия сезон.

Освен първа победа през настоящата кампания, отборът на Александър Тарханов се поздрави и с първи точки, тъй като до този момент имаше четири загуби от четири мача. Монтана пък продължава да няма успех и след този кръг, като до този момент има едва 1 точка. 

Срещата започна лошо за гостите, които бяха принудени да се лишат от услугите на един от основните си футболисти - Александър Бранеков, който получи травма и беше заменен в 15-ата минута от Джурджу. Само няколко минути по-късно се стигна и до първата голова ситуация в мача. Тя бе на сметката на домакините. Стивън Петков засече от въздуха центриране, но топката срещна напречната греда на Георги Петков.  

В 24-ата минута Ивайло Димитров пропусна изведе Славия напред в резултата. Нападателят на "белите" остана непокрит в наказателното поле на символичните домакини и стреля, но Николай Чипев се намеси и предотврати гол във вратата на Христо Иванов.

Следващата добра възможност за гол дойде пет минути преди края на първата част, когато вратарят на столичани Георги Петков подари топката на Стивън Петков. Нападателят напредна и шутира, но топката мина над вратата на "белите".

В началото на втората част гостите бяха близо до попадение, но Ивайло Димитров не успя да се възползва от грешка в отбраната на Монтана. В 58-ата минута Божидар Васев от Славия засече центриране на Пашов, но топката мина на сантиметри от вратата на Христо Иванов.

В средата на второто полувреме домакините можеха да поведат, но удар на Петър Атанасов беше отразен по блестящ начин от Георги Петков. В 78-ата минута Славия отново бе близо до гола, но Ивайло Димитров се отличи с нови два пропуска. Първо ударът му с глава бе спасен от Христо Иванов, а секунди по-късно Николай Чипев изби топката от голлинията. 

В последните минути на срещата се стигна до уникална драма. В 87-ата минута Маркиньос даде аванс на Монтана, след като се възползва от подаване на Шоко. Само минута по-късно Славия изравни чрез Георги Йомов, който се възползва от грешка на вратаря Христо Иванов. В продълженията Борислав Балджийски вкара втори гол аз "белите" и донесе първи точки за тима през сезона. 

С успеха Славия се отлепи от дъното за първи път от началото на сезона и вече е на 12-о място с актив от 3 точки. На дъното пък остана Монтана с едва 1 точка.

МОНТАНА - СЛАВИЯ 1:2
1:0 Маркиньос (87), 1:1 Йомов (88), 1:2 Балджийски (9+1)

Най-интересното по минути тук: 

1 - svirkata.jpg Начало на мача.
10 - Без интересесни ситуации в първите минути на мача.
19 - ОПАСНО! Стивън Петков тресна напречната греда с удар от въздуха.
24 - ОПАСНО! Ивайло Димитров пропусна да изведе Славия напред в резулата, след като ударът му мина покрай вратата на Иванов. 
40 - Георги Петков сбърка, но Стивън Петков не успя да се възползва и праща топката високо над вратата на Славия. 
45+3 - Край на първото полувреме.
------------------------------------
46 - Начало на втората част.
58 - ОПАСНО! Божидар Васев засече с глкава центриране на Пашов, но топката мина покрай вратата на Иванов.
64 - ОПАСНО! Петър Атанасов шутира, но Герги Петков избива.
78 - Поредни пропуски за Славия. Ивайло Димитров засече с глава, но Христо Иванов изби. Топката попадна отново в нападателя на "белите", който се опита да прехвърли стража, но Чипев изби от голлинията. 
87 -  ГООЛ ЗА МОНТАНА! Маркиньос отркива след асистенция на Шоко! 
88 -  ГООЛ ЗА СЛАВИЯ! Георги Йомов изравнява!
90+1 -  ГООЛ ЗА СЛАВИЯ! Борислав Балджийски наказва бившия си отбор! 
90+4 - Край на мача! 

Резултат с изображение за fk montanaМонтана: 1. Иванов (к), 6. Трифонов, 23. Шоко, 3. Михов, 13. Мурадов, 20. Чипев jalt.jpg, 28. Маркиньос , 7. Генов (58smqna.jpgКоруджиев), 16. Петков (77smqna.jpgАт. Илиев), 10. Атанасов (71smqna.jpgДа Силваjalt.jpg), 11. Васев 
Резерви: 33. Ивайло Василев, 21. Иван Иванов, 8. Георги Коруджиев, 25. Костадин Дяков, 5. Антон Полюткин, 24. Фернандо Да Силва, 9. Атанас Илиев
Треньор: Стевица Кузмановски

Резултат с изображение за фк славияСлавия: 1. Петков (к), 6. Бранеков (15smqna.jpgДжуджу), 8. Васев jalt.jpg, 9. Сердеров, 10. Карабельов (46smqna.jpgЙомов ), 11. Пашов, 7. Балджийски , 15. Христов, 14. Димитров, 27. Мартинов, 66. Абуд jalt.jpg
Резерви: 12. Марио Кирев, 13. Стефан Велков, 5. Александру Джурджу, 19. Калоян Кръстев, 18. Евгений Тюкалов, 8. Владимир Семерджиев, 35. Георги Йомов
Треньор: Александър Тарханов

Съдия: Георги Кабаков
Стадион: “Градски”, Ловеч

Жълти картони: Чипев, Фернандо да Силва (Монтана); Божидар Васев, Абуд (Славия)

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига