Манчестър Сити очаквано победи Стяуа с 1:0 при домакинството си в реванша на плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. „Гражданите“ не се напрягаха излишно, след като бяха спечелили с 5:0 гостуването си в Букурещ преди седмица, а Фабиан Делф през второто полувреме донесе победата за тях и във втория мач.

Джо Харт започна като титуляр и капитан за „гражданите“, с което в известна степен бяха туширани спекулациите относно бъдещето му.

Сити започна спокойно двубоя като владееше изцяло играта. Още в осмата минта Ихеаначо отправи фронтален удар по земя от 25 метра, който обаче бе спасен от вратаря на Стяуа.

Хесус  Навас пропусна да се възползва от Александър Коларов в 23-ата минута, а 2 минути по-късно Диего Нолито опита странична ножица, след като получи пас на дузпата.  Валентин Кожохару обаче отрази опасността.

В 30-ата минута и Фабиан Делф пробва да порази румънската врата, но слабият му удар от 30 метра попадна право в ръцете на вратаря.

В 44-ата минута Ихеаначо имаше претенции, че е задържан неправомерно в наказателното поле на гостите, но главният съдия подмина ситуацията.

Събитията на терена не се промениха през втората част, а Фабиан Делф изпусна страхотна възможност в 55-ата минута благодарение на добрата намеса на Кожохару.

Минута по-късно Делф откри за „гражданите“ с глава от границите на малкото наказателно поле, след като бе намерен от Навас при многоходова атака по десния фланг.

В 70-ата минута Стяуа стигна до възможност, след като Тодория бе изведен зад защитата на Сити, но Джо Харт се намеси и изчисти далече от наказателното си поле.

2 минути по-късно вратарят отново се намеси след удар на Станчу от пряк сободен удар, след което прояви рефлекс и при пробив на Александру Тудорие.

В края на мача „гражданите“ намалиха оборотите и приеха играта в тяхната половина, но Стяуа така и не стигна до попадение.