Румънката, която вчера помете алпиниста Боян Петров и еколога Андрей Ковачев в Кресненското дефиле, беше изправена днес на подсъдимата скамейка за разпит в Районен съд - Благоевград. На 27-годишната гражданка на северната ни съседка е наложена мярка неотклонение и 5000 лева парична гаранция. Тя е обвиняема за "нанасяне на средни телесни повреди по непредпазливост".

Това е работно обвинение и след излизане на съдебно-медицинските и автотехническите експертизи има възможност то да бъде променено, съобщиха от прокуратурата.

Припомняме, че вчера по обяд Боян Петров заедно с еколога Андрей Ковачев бяха пометени от автомобил, управляван от 27-годишна румънка, докато двамата проучвали района на Кресненското дефиле, където трябва да мине и лот 3.2 на автомагистрала "Струма".

Първоначалните данни сочат, че шофьорката е карала с несъобразена скорост и е излязла извън пътното платно. От държавното обвинение уточниха, че не може да й наложат забрана да напуска България, защото престъплението не е умишлено и от него не е настъпила смърт.

Всички се молим за Боян Петров и Андрей Ковачев!