Левски изпусна пореден талантлив футболист, а любопитното е, че тръгналият си от "Герена" е внук на "синя" легенда, разбра БЛИЦ СПОРТ.

Става въпрос за Марто Бойчев, роден 2008 година. Той е внук на легендата Михаил Вълчев, който като футболист е двукратен шампион с Левски и двукратен носител на Купата на България. През 1998 г. пък извежда "сините" до Купата като старши треньор след победа с 5:0 над ЦСКА на финала.

Именно Вълчев държал внучето му да тренира в школата на Левски, но в крайна сметка останал разочарован от отношението към малкия Марто. Осемгодишният нападател нижел гол след гол със синия екип, но въпреки това треньорът му Манол Занев постоянно го заменял, вадейки го от игра.

Малкият футболист и родителите му избрали той да бъде преместен в Царско село, където сега доволно потриват ръце и се радват, че са взели голям талант от школата на Левски. Бойчев вече ниже гол след гол за новия си отбор, а на "Герена" нищо чудно след време да съжаляват и за този свой изпуснат кадър. Интерес към малкия футболист имало и от Славия.

БЛИЦ СПОРТ припомня, че преди месеци от "Герена" избяга и друг внук на "синя" легенда - Тодор Барзов. 18-годишният Георги Йомов отиде в Славия, където често получава шанс и играе за първия отбор.