Медиите в Чехия и голяма част от футболистите на Виктория (Пилзен) се оплакаха от съдийските отсъждания по време на реванша срещу Лудогорец (2:2) в плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. Българският шампион се класира за груповата фаза на най-престижния европейски клубен турнири за втори път в историята с общ резултат 4:2, но според чехите испанският съдия Ундиано Майенко е направил две фрапантни грешки в реванша.

Сайтът isport.cz обвинява Майенко, че не е видял ръка на Джонатан Кафу преди асистенцията му за изравнителния гол на Върджил Мисиджан за 1:1. Ситуацията се случи пред очите на испанския рефер, който даде знак играта да продължи.

Втората грешка според чешката медия е отмененият гол на Марек Бакош през второто полувреме заради засада, каквато не се видя на телевизионните повторения, тъй като Хосе Паломино я покриваше. Страничният съдия обаче явно се е подвел от това, че съотборник на Бакош се намираше в засада, когато Михал Дюриш стреля към вратата.

"На терена не видях добре ситуацията, но всички около него викнаха: „Ръка!“, затова и аз също. После изгледах записите и наистина имаше ръка, както и голът на Марек Бакош беше редовен. Когато такива ситуации в толкова важен двубой срещу наистина качествен опонент се обърнат срещу теб, боли много и е много жалко. Жалко е, защото опитахме, но какво можеш да сториш? Това е футболът - понякога съдията прави грешки в твоя полза, понякога в полза на съперника", сподели след мача халфът Ян Копич.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа