Лошото представяне на българските спортисти на Олимпиадата в Рио де Жанейро продължава. Спортист №1 на България за 2015 година Габриела Петрова приключи участие на Игрите след само три опита в сектора за троен скок. Българката не успя да се нареди в първите 12, за да се класира на финал и отпада след квалификациите.

Със сигурност представянето на Габриела е доста разочароващо, след като тя дори бе една от надеждите ни за много предно класиране. Оставянето й извън финала е неприятна изненада. Случилото се може да се обясни с тежката 2016 година, в която Петрова премина през скандал с мелдоний, а след това замина с травма на гърба.

Сребърната медалистка от Европейското първенство в зала в Прага през миналата година постигна 13.92 метра в най-добрия си трети опит. Възпитаничката на Атанас Петров започна квалификациите с фаул, последва неубедителен опит от 13.50 метра и в третия записа 13.92 метра. Те обаче се оказаха недостатъчни за олимпийски финал.

Победителка в квалификациите стана колумбийката Катерине Ибаргуен с 14,52 метра. Само три състезателки минаха границата от 14,30 метра и така за финал се класираха всички с по-добри опити от на Габриела Петрова. Българката се нареди на 22-ро място от общо 35 участнички.