Треньорът на Барселона Луис Енрике сподели, че каталунците са с най-добрия си състав в последните години, но въпреки това ще бъде търсен нов нападател.

„Това е най-добрият състав, който има Барселона за последните три години. Винаги трябва да бъдем отворени за една опция за нов нападател. Това е една добра възможност. Съставът никога не е приключен. Ако намерим точния нападател, ще го привлечем. Отворени сме на трансферния пазар, но това не ни е приоритет. Няма да се случи нищо фатално, ако не привлечем нов нападател“, сподели Луис Енрике.

„Халфовете ни могат да играят на различни позиции. Те са вариативни, а това е огромно предимство за нас. Важно е да имаме много варианти в нападение. Сампер може да остане част от отбора, но може и да бъде преотстъпен. На десния бек имаме достатъчно добри опции. Алеиш Видал и Серхи Роберто са двама млади футболисти с много възможности.“

„Срещата за трофея „Жоан Гампер“ е първа на „Камп Ноу“ пред нашите фенове, които ще искат да видят своите любимци. Сампдория е един много силен съперник, от който имам чудесни спомени. Всеки един от тримата вратари ще играе по 30 минути. И тримата се намират в много добро физическо състояние. Взел съм решение кой ще бъде титуляр в първия мач за Суперкупата срещу Севиля“, каза още наставникът на каталунците.

„Малко съм изненадан от номинациите на УЕФА за най-добър играч на изминалия сезон. Луис Суарес направи феноменален сезон. До момента не съм гледал нито един мач от Игрите в Рио де Жанейро. Желая много късмет на Неймар в Рио“, завърши Луис Енрике.