Председателят на Българския колоездачен съюз Евгений Димитров определи като достойно представянето на колоездача ни на Олимпиадата Стефан Христов, който не завърши общия старт на шосе след тежко падане на 70-ия километър.

"За мен едно достойно представяне като имам предвид с какво се сблъска Стефан преди да замине. Той съумя да превъзмогне цялата агресия, която беше срещу него, всичко, което беше изсипано срещу него. Той съумя да се мобилизира и да направи едно представяне. Тук е въпросът, че имаше малшансът и се случи това нещо. За мен Стефан, ако всичко се беше развило както трябва, щеше да бъде в петдесетицата", коментира Димитров.

"Той е млад човек, който съумява много добре да си организира тренировъчния процес, изключителна дисциплина в тренировъчния процес. Вглабяване само единствено за целите, които са, изключително отговорен, много над нешата, никога няма да падне на нивото на тези, които го хулеха и обвиняваха и създадоха този целия негативен оттенък, битка, която се водеше срещу него.Съумя, за мен това действително е състезател, който успява да се мотивира и заслужава необходимото уважение, случва се, но това е спорта", добави той.

"Човек, колкото и да е с психика, няма начин да не му се отрази. Оказало е някакво влияние, но не го казвам като оправдание, той имаше цели и щеше да си ги постигне", коментира скандалите около атлета Димитров.