Футболистът на Славия Стефан Велков от няколко дни се превърна отново в център на вниманието. Този път не с футболните си качества, които го превърнаха в един от най-големите ни таланти. Не случайно защитникът бе обект на интерес от страна на Манчестър Юнайтед, където бе на проби. Като всеки човек и Стефан има трудни мигове, свързани с личния му живот. БЛИЦ научи истинската причина, поради която Велков не е бил на тренировки на Славия в последните дни и е изпратил телефонно съобщение, че спира с футбола.

Прозаично, но истинско – в основата стои любов. Стефчо тъжи за приятелката си, която е заминала за Испания да учи в университет. Голямата любов на футболиста ще учи в Ла Коруня и така двамата ще бъдат разделени в голяма част от годината. Това съсипало сърцето на Велков, който се отчаял и започнали да му минават мисли да се откаже от футбола. Бранителят не ходил на тренировките в последните няколко дни, което постреснало съотборниците и треньорите му. И в този труден момент, както и в други, плътно зад таланта е президентът на Славия Венци Стефанов. Босът на “белите” често влиза в ролята на баща за младите в отбора, напътствайки ги с ценни съвети.

Момчетата от отбора също са плътно зад приятеля си и са сигурни, че той ще се върне към нормален ритъм на живот, обличайки отново бялата фланелка. “Не е свършил светът. Неприятно е, но сме сигурни, че Стефчо ще намира начин да се вижда с приятелката си, а и тя може да идва в България в свободното си време. Разбираме мъката му, но го подкрепяме и искаме да бъде с нас, защото сме едно семейство. Подобни крайни решения са малко прибързани, а и кой има полза от тях?! Искаме и двамата да се развиват, той на терена, а тя в следването. Много скоро всичко ще е наред”, убедени са момчетата от Славия.