Защитникът на Славия Стефан Велков е един от най-големите ни таланти. 20-годишният младежки национал е смятан за бъдещ стълб в отбраната на националния ни отбор, а освен това вече е следен от клубове като Манчестър Юнайтед, Фулъм и ЦСКА (Москва). Велков дори мина преди време проби при "червените дяволи", а наскоро и при руския шампион.

От десетина дни обаче никой не знае какво се случва със Стефан Велков. Бранителят не се яви за мача от първия кръг на Първа лига срещу ЦСКА (0:2), а след срещата треньорът Тарханов обяви, че не знае къде е той.

Основната версия бе, че Велков е на проби в чуждестранен отбор, които обаче са строго секретни. БЛИЦ СПОРТ се свърза с няколко близки до младока футболисти, които също не знаеха какво се случва.

Треньорът Тарханов очаква в понеделник Велков да се яви на тренировка. Съотборниците му пък вярват, че най-късно до сряда Велков ще се завърне към заниманията.

Според колегите от "24 часа" младият обещаващ защитник е пратил съобщение на свой съотборник, в което е пише, че се отказва от футбола и да не го търсят повече.

БЛИЦ СПОРТ потърси президента на Славия Венцеслав Стефанов за разяснение на ситуацията.

"Не пишете глупости и не притискайте допълнително момчето. Стефан Велков има здравословни проблеми. Отпаднал е и се възстановява вкъщи. Преди малко се чух с него. Просто момчето има нужда от почивка и възстановяване. Проблемът му е здравословен и се надяваме скоро всичко да бъде наред и той да се завърне на терена. Нито е изчезнал, нито го продаваме, нито ще спира с футбола. Помагайте на младите футболисти, не им пречете", каза Стефанов пред БЛИЦ СПОРТ.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ

Всичко за Първа лига - ТУК
Програмата на Първа професионална лига