Реал (Мадрид) победи с 3:2 Челси в двуой от "International Champions Cup". Испанският гранд постигна първа победа в предсезонната подготовка, след като в дебютната контрола загуби от ПСЖ с 1:3.

Първите два гола за "белия балет" реализира Марсело, който се разписа и при поражението от ПСЖ. Третото попадение за испанците вкара Марсело Диас в 37-ата минута. Реал (Мадрид) изнесе открит урок на Челси в първия половин час и трите гола бяха най-малкото, с което лондончани се разминаха.

Реал успя да поведе в средата на полувремето след изненадващ шут на Марсело. Левият бек пробва далечен изстрел, топката се отби от противников футболист и стана неспасяема за Бегович. В 26-ата минута Марсело се разписа за втори път. Бразилецът направи двойно подаване с Асенсио, измъкна се от Кейхил и Матич, след което прати топката в мрежата. В 37-ата минута резултатът стана 3:0 с блестящ гол на Марсело Диас.

През второто полувреме Челси дълго време не успя да се отърси от шока и негативния резултат. Едва в края на мача появилият се като смяна Еден Азар върна две попадения. Белгиецът се разписа в 80-ата минута и в добавеното време за крайното 3:2 в полза на Реал (Мадрид).

Следващата контрола на Реал Мадрид е на 4 август срещу Байерн Мюнхен, а Челси ще премери сили с Милан.