През последните месеци станахме свидетели на безсмислено писане на декларации, агресия и обвинения от страна на футболните босове. Крайно време е спортната и футболна общественост да разберат, че играта у нас е в това тежко състояние, именно поради вътрешни раздори. 

Ръководителите на футболните клубове в България трябва да започнат серия от конструктивни действия, насочени към печелене на европейски проекти, които ще им помогнат да развият спортните бази и съоръжения. От своя страна държавата в лицето на министър-председателя Бойко Борисов даде ясен знак, че подкрепя не само изявените български състезатели, но и футбола. Отпуснати бяха милиони за изграждането на спортни зали, ремонт на тревни покрития и укрепване на стадиони. Вместо благодарност, това породи типичната за Балканите завист и ревност между отборите. 

Свидетели сме на все по-арогантно отношение от страна на ръководните фактори във футбола, които вместо да се обединят в една национална кауза, предпочитат да се замерят с кални нападки. Добре е да се разбере, че клубовете не могат да бъдат на един или друг бизнесмен. Те са на феновете. От разногласията и раздорите потърпевши са единствено и само привържениците и футболистите, които всеки ден четат и слушат за скандали. 

Агенция "Блиц", като най-могъщата електронна медия, винаги се е стремяла към обективно и точно отразяване на спортния живот в България и ще продължи да го прави с целия си ресурс. По този начин се надяваме, че ще дадем знак към всички останали медии да спазват феърплея и коректността в отношенията си, за да може да оцелее футбола в изключително сложната геополитическа обстановка.
ИВАЙЛО КРАЧУНОВ/БЛИЦ