ЦСКА победи Славия с 2:0 в мач от 1 кръг на Първа професионална лига. Това бе официален дебют за Христо Янев начело на "червените" в елита, след като през миналия сезон ги изведе до триумф в турнира за Купата на България. Двата гола за успеха днес реализира Диого Виана (57, 78)

"Доволен съм. Играхме много добре, изпуснахме много положения и зарадвахме многобройната публика, която дойде да ни подкрепя. Бих отличил всеки един, който се раздаде. Не беше лесно, а и да бъдем честни със себе си - Славия не ни отбеляза гол, а можеше да го направи. Противникът игра много добре, компактно и това ни затрудни на моменти. Футболистите обаче се раздадоха до край и заслужено победиха", каза Христо Янев.

"Виждам момчета, които се борят и са мотивирани. Това ни вдъхва оптимизъм. Искам да видя ЦСКА, който радва феновете, забавлява се и побеждава. Изключитлно ми е трудно да избера точно 11 души за титулярен състав, защото всички се представят добре в тренировките", допълни младият специалист.

Христо Янев коментира и словото от името на Христо Стоичков, което бе прочетено преди началото на мача. В изказването си Камата пожела на феновете това да бъде начало на шампионски сезон за ЦСКА: "Той е един от най-големите и подкрепата е много важна, за мен също."

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига