Григор Димитров приключи участието си на Мастърса в Торонто. Българинът загуби на четвъртфиналите от Кей Нишикори (Япония) с 1:2 сета (3:6, 6:3, 2:6). Това бе трети двубой между двамата, като Григор вече има три загуби. Хасковлията отстъпи с 3-6, 4-6 в Шанхай през 2013-а и 6-7, 5-7 година по-късно в Маями. Тази вечер за първи път Григор успя да вземе сет срещу японеца, но това се оказа крайно недостатъчно.

В първия сет двамата печелеха подаванията си до 2:2, когато Нишикори проби за 3:2 гейма, а след това затвърди пробива за 4:2. До края на първата част японецът съхрани аванса си и спечели без проблеми с 6:3, като достигна до още един пробив.

Във втория сет Григор Димитров започна с пробив още в откриващия гейм, който затвърди на свое подаване за 2:0. Димитров получи нов шанс да пробие в петия гейм, когато имаше две точки за пробив при 40:15 в своя полза, но отново сервисът спаси японеца. След това и Гришо трябваше да спасява брейк точка при 4:3 в своя полза, но се справи и задържа преднината си от два гейма - 5:3. В следващия гейм българинът имаше три сетбола при сервис на Нишикори и при третия опит затвори сета с 6:3 в своя полза.

Силната игра на Димитров продължи и в третата част и той достигна до два поредни брейкбола при 1-0 в своя полза, но изкара в аут два слайса от бекхенд и с още два аса Нишикори изравни – 1-1. Този изпуснат шанс сякаш повлия на увереността на българина, който изостана с 0-40 в третия гейм след серия пропуски. В третия гейм Нишикори проби за 2:1, а след това затвърди пробива за 3:1 в своя полза. Григор се срина и допусна втори пореден пробив за 1:4, който японецът затвърди за 5:1. До края на сета Димитров просто спечели едно подаване, а на свой ред Нишикори затвори сета, а с това и мача.