УЕФА официализира включването на Левски в Младежката Шампионска лига. Това се похвалиха от "Герена", след като европейската централа е уведомила БФС, че "сините", а не ЦСКА, заменят Литекс в турнира за юноши до 19 години.

"Днес ПФК Левски беше уведомен от Българския футболен съюз, че във футболната ни централа е получено писмо на 20.07.2016г. от УЕФА, в което се съобщава, че ПФК Левски има право да участва в младежката Шампионска лига. Имайки предвид член 4.07 от Правилника на УЕФА за младежката Шампионска лига за сезон 2016/2017, отборът, който е загубил финала за Купата на БФС, има правото да заеме мястото на отбора победител, който не е покрил критериите. В случая Левски U19 ще участва на мястото на Литекс (Ловеч). Пожелаваме успех на отбора, воден от Димитър Телкийски, в младежката Шампионска лига на УЕФА", написаха от "Герена".

Припомняме, че Литекс победи с 1:0 Левски на финала за Купата на БФС през май. Това даде право на ловчанлии да представят България за втори път в най-престижния юношески турнир в Европа. Заради преструктурирането на Литекс в ЦСКА, УЕФА извади Литекс от надпреварата. "Армейците" се надяваха да ги заменят, но в крайна сметка Левски ще участва в Младежката Шампионска лига.