Един от шефовете в ЦСКА Милко Георгиев внесе уточнение по повод изказване на нападателя Марио Йорданов и преминаването му в Славия. 18-годишният голмайстор каза в интервю пред БЛИЦ, че от ЦСКА все още не са издали служебна бележка, каквато ползват юношите, за да се официализира преминаването му при “белите”.

“Момчето е изключително талантливо. Малко обаче е прибързана реакцията му. Ще обясня как точно стоят нещата. Служебната бележка се подписва от синдик Дора Милева, под чието управление е реално ПФК ЦСКА АД и изпълнителния директор Николай Паслар. Дори и господин Паслар да подпише бележката, много се съмнявам, че синдикът ще го последва, защото по този начин ще ощети кредиторите.

Всеки юноша струва определена сума пари. Тя се изчислява по специална таблица въз основа на изиграни мачове, участие в национални гарнитури и т.н. Таблицата не сме я измислили ние, а я има в БФС. За всеки играч, който иска да бъде свободен, трябва да бъде платена въпросната сума. Пуснем ли го без пари, кредиторите с право ще кажат – тези пари защо не са влезли в клуба и защо ни ощетявате? Сумата е малка на фона на огромните дългове, но няма никакво значение. Правилата са такива”, уточни Милко Георгиев пред БЛИЦ.