Григор Димитров достигна до четвъртфиналите на тенис турнира от серията "Мастърс" в Торонто след категорична победа срещу хърватина Иво Карлович с 6:3, 7:5 за час и 25 минути игра. Два пробива в двата сета донесоха успеха на българина, който поведе с 3:2 победи в срещите срещу съперника си. Освен това той записа и няколко страхотни печеливши удара, които вдигнаха адреналина на публиката.

Сетът започна със сервис за хасковлията, а срещата вървеше гейм за гейм до 3:2, когато Димитров осъществи пробив за 4:2.

Двамата взеха сервисите си, а в деветия гейм и при свой сервис, хасковлията стигна до сетбол, който взе за да поведе със сет - 6:3.

Втората част тръгна гейм за гейм, но в осмия гейм на българина му се наложи да спасява брейкпойнт, за да изразвни за 4:4.

Карлович все своя сервис и навакса пасив от 40:15, за да стигне до точка за сета. Димитров обаче неутрализира опасността и след три дюса направи 5:5.

Григор пропиля два брейкпойнта, но при третия шанс не сбърка и осъществи първи пробив в сета, за да поведе с 6:5.

В последния гейм той бе безапелационен и затвори сета и мача със 7:5.

На четвъртфиналите Димитров ще играе срещу поставения под №3 в схемата Кей Нишикори (Япония), който отстрани Раджийв Рам (САЩ) с 6:3, 6:4.