Ръководството на ЦСКА излезе с декларация, публикувана в официалния сайт на клуба, в която се обръща специално внимание на медиите. В нея "червените" посочват, че през изминалия сезон срещу клуба се е водила "грозна медийна война" и поради тази причина Канал 3 и "7 дни спорт" остават без сезонни акредитации за домакинските мачове на отбора.

От "Армията" също така си позволяват да съветват медиите. Ръководството на "червените" призова да се уеднакви стандартът в изписването на имената на отборите в Първа професионална лига.

Цялата декларация:

Уважаеми колеги,

Сезонните акредитации за домакинските мачове на ЦСКА за новата футболна година все още не са изработени напълно и поради тази причина утре преди мача срещу Славия ще бъдат раздадени временни карти за достъп. На фотографите ще бъдат раздадени сезонни баджове и жилетки срещу депозит от 20 лева, който ще им бъде върнат в края на сезона при предоставяне на жилетката.

Ръководството на клуба разгледа внимателно всички заявки и благодари на медиите за проявения сериозен интерес.

През изминалия сезон станахме свидетели на изключително грозна медийна война срещу нашия клуб. Ръководители, треньори, футболисти и служители бяха нападани без причина от определени медии. Всички тези нападки малко или много рефлектираха върху имиджа на клуба.

Ние вярваме, че в основата на журналистическата професия трябва да бъде желанието за представяне на точна, адекватна и обективна информация, подплатена с факти, разбира се.

Против всякакви норми на журналистическата етика е създаването на „новини”, които търсят само провокация и евтина сензация.

С оглед на гореизложените аргументи Футболен клуб ЦСКА отказва сезонна акредитация на медиите „7 дни спорт” и „Канал 3”.

Ръководството на клуба смята, че същите не отразяват реално процесите в клуба и умишлено целят да манипулират общественото мнение, за да разединят армейската общност.

Колеги, от доста време насам също така забелязваме, че в някои медии името на ЦСКА се изписва стриктно според регистрацията в търговския регистър. Очевидно е, че тази политика се прилага само и единствено към ЦСКА! Например Лудогорец не се изписва като Лудогорец 1945, Локомотив София като Локомотив 1929, Нефтохимик като Нефтохимик Бургас 1962 и т.н., примери безброй.

Затова, колеги, ви приканваме да уеднаквите стандарта си в изписването имената на футболните клубове. В противен случай, предвид тенденциозното отношение, Футболен клуб ЦСКА си запазва правото да откаже достъп до стадион „Българска армия” на определени медии!

С пожелание за спорна работа!
 

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа