Във Велико Търново днес бе открито първото издание на детския футболен турнир в памет на великия Трифон Иванов. Днес Туньо щеше да навърши 51 години. В надпреварата участват отбори набор 2005 година - Етър (Велико Търново), Лудогорец, Ботев (Пд), Нефтохимик, Локомотив (ГО) и ЦСКА-София.

Турнирът бе открит от заместник-кмета на старопрестолния град проф. Георги Камарашев, областния управител проф. Пенчо Пенчев и председателя на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев, пише sport-vt.com. Директорът на "Спортни имоти и прояви” Петко Павлов припомни, че спортното събитие е било сред мечтите на Трифон Иванов. В деня на поклонението пред тленните останки на железния защитник кметът Даниел Панов обеща, че турнирът ще стане факт. Бончо Генчев обяви, че надпреварата вече е включена в календара на БФС и още от следващата година ще бъде с международен характер.

„Щастлив съм от факта, че с обединени усилия успяваме да сбъднем мечтата на почетния гражданин на Велико Търново и един от най-сърцатите български футболисти Трифон Иванов. Надяваме се, че младите футболисти ще поемат по неговия спортен път и ще прославят България. Феърплей и на добър час”, каза по време на откриването заместник-кметът проф. Георги Камарашев.

Турнирът „Трифон Иванов” започна с мачовете Етър – Нефтохимик и Локомотив (ГО) - Лудогорец. Финалът на надпреварата е утре.