Разделилият се със Самсунспор Галин Иванов даде интервю за БЛИЦ СПОРТ, в което говори за бъдещето си и вероятността да се завърне в родния си Левски. 28-годишният атакуващ полузащитник разказа и защо се е стигнало до раздялата му с турския клуб, в който игра през миналия сезон.

- Галине, какво се случва със Самсунспор?
- Излязоха различни информации - верни и не толкова. Истината е, че ходих на преговори в Турция, но не се договорихме за удължаване на договора ми и си тръгнах.

- Имаше ли вариант да се завърнеш в отбора?
- Имаше, разбира се. Аз отидох там да се разберем и ако всичко е точно, да подпиша нов договор. От Самсунспор не бяха коректни спрямо договора ми.

- Какво беше отношението на шефовете към теб?
- Отношението беше добро, но какво от това? Както казах - не се разбрахме.

- Колко заплати имаш да получаваш и мислиш ли да ги съдиш?
- Повече от колкото предполагате, но няма да влизам в подробности. Не е най-важното колко пари имам да получавам. Решил съм го, ще си търся правата и уговорките по договора.

- В разгара на трансферния период сме, кога да очакваме вест от теб?
- Възможно най-скоро. Имам оферти от Турция, но изчаквам да видя как ще се развият там нещата. Както знаете в момента има доста проблеми  в страната. Има и запитвания от отбори от други страни. Скоро всичко ще е ясно с моя нов отбор.

- Къде искаш да играеш?
- Искам да бъда в клуб, в който няма да мисля за финансови проблеми. За мен името на отбора не е най-важното. От моя страна има професионализъм и това искам да виждам отсреща. Искам да ми е спокойно и да не мисля за нищо друго, освен за моето представяне и това на отбора.

- Тренираш ли самостоятелно, докато все още нямаш отбор?
- Откакто си тръгнах от Самсунспор, не съм спирал да тренирам. Всеки ден се готвя на базата на Славия, за което благодаря на ръководството на бившия ми клуб.

- Може ли да заиграеш в България - за Левски?
- Не съм получил оферта от Левски. Говори се, и аз чета различни информации. Левски никога не е бил затворена страница за мен. Прекарах достатъчно време на "Герена", за да заобичам клуба. Знам какво е да носиш синята фланелка и ще се радвам един ден отново да я облека.

- Виждаме какво става в Турция, не те ли притеснява да отидеш отново там?
- Притеснява ме. Затова искам да изчакам и да видя какво ще се случи там.

- Чуваш ли се с твои познати турци, какво казват те за случващото се по улиците?
- Чувам се постоянно. Kазват, че не е безопасно, че е ад. Притесняват се дали те и близките им ще се приберат живи по домовете си. Много е страшно и опасно по улиците, чуват се изстрели и гърмежи. Искрено се надявам всичко да се оправи.

- Докато живееше в Самсун, случвало ли ти се е да чуваш изстрели и да виждаш подобни неща?
- Не ми се е случвало. Всички тези проблеми в Турция започнаха там, след като приключих сезона и си тръгнах.

- Къде прекара лятната почивка и чувстваш ли се готов за сезона?
- Обичам да пътувам и затова избрах екзотични места. Смених няколко дестинации. Да, чувствам се готов за сезона. Надявам се скоро да подпиша и да започна да играя.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ