Григор Димитров обърна 107-ия в света Юичи Сугита (Япония) и след 5:7, 7:6 (5), 6:4 прескочи първия кръг на турнира по тенис в Торонто. Срещата продължи 2 часа и 28 минути.

Българинът стартира лошо и допусна пробив още в първия гейм. Съперникът му успя да дръпне с 0:3, след като взе подаването си и постигна нов брейк.

Димитров спечели третото си подаване, за да намали на 1:4. Двамата играчи продължиха да взимат сервисите си, като при 2:5 хасковлията изпусна три поредни точки за пробив. Той стигна до нова възможност и не сгреши, намалявайки до 3:5.

Григор взе сервиса си и след две загубени точки за пробив успя да изравни 5:5.

Българинът обаче допусна отпускане в играта си и Сугита на свой ред осъществи пробив, дърпайки в резултата с 5:6.

Сугита започна и втория сет с ранен пробив, но Димитров веднага върна брейка. Той обаче допусна нов пробив за 1:2, след което японецът спечели подаването си – 1:3.

Димитров на свой ред взе сервиса си и с нов пробив изравни, а след като отново спечели сервис-гейма си, за пръв път поведе в мача - 4:3.

Двамата тенисисти продължиха да печелят подаванията си и решиха изхода от сета в тайбрек. В него японецът бързо поведе с 0:3. След 4 поредни точки Димитров достигна до сетбол при 6:5 и взе сета.

Двубоят тръгна гейм за гейм в решителния сет, а българинът успя да поведе с 3:2 след пробив в петия гейм.  Той се оказа достатъчен за хасковлията, който спечели сета с 6:4, а с това и срещата.

Съперник в следващия кръг ще му бъде победителят от поставения под №11 Ник Киргьос и участващия с "уайлд кард" представител на домакините Денис Шаповалов.