Юноши от школата на Литекс продължават кариерата си в ЦСКА. Три отбора от ДЮШ на "червените" започнаха днес подготовка за новия сезон. Това са тимовете U19, U17 и родените през 2001 година. Както Viasport.bg вече съобщи, юношите старша възраст на клуба ще бъдат водени от Ивайло Станев, който пристига на "Българска армия" от академията на Литекс.

25 футболисти заминаха на лагер в Банско, където ще изиграят три контроли. Момчета от наборите 1998, 1999 и 2000 ще оформят състава на тима. Както се очакваше, освен треньора, в отбора пристигнаха и футболисти от школата на Литекс.

Днес за планинския курорт се отправиха момчета, родени 1999-2000 г. - предимно от Ловеч. Най-изявените подрастващи от възрастите 1998 и 1999 продължават да се готвят с "Б" тима.

Припомняме, че Ивайло Станев е и помощник на Стамен Белчев във втория отбор на ЦСКА, който ще играе във Втора група. Идеята на треньорите е в процеса на първенството и в зависимост от конкретните мачове, момчетата от старшата възраст да влизат в "Б" отбора и обратно. Разбира се, някой от тях може да попаднат и в сметките на Христо Янев.

Помощник на Ивайло Станев в ЦСКА U19 ще бъде треньорът на вратарите Веселин Яневски, който също замина с отбора за Банско, информира още Viasport.

Подготовка за новия сезон започнаха и 17-годишните (набор 2000) с треньор Антон Димитров. Само 14 играчи се включиха в първата тренировка, останалите се очаква да пристигнат от Ловеч.

Родените през 2001 година футболисти на ЦСКА също се събраха днес на стадион "Българска армия" за началото на подготовката под ръководството на Сашо Борисов.

Очаква се общо около 30-40 деца от школата на Литекс да дойдат в ЦСКА. В Ловеч на този етап остават три отбора - мъжкият състав, който ще играе в Северозападната "В" група, и два юношески тима - младша възраст и деца.

Литекс няма да участва в Елитните юношески групи до 17 и 19 г.

Първенството в Елитната U19 започва на 13 август, а в U17 - на 20 август.