Аржентинският нападател Гонсало Игуаин запали война в Италия и се превърна в истински Юда за феновете на Наполи. Голмайсторът на тима прие офертата на Ювентус и дори вече премина медицински прегледи. Това доведе до редица изгорени фланелки на Игуаин, изхвърлени на боклука сувенири и какво ли още от бесните привърженици на Наполи.

Игуаин обаче нито е първият, нито ще е последният, който ще стори такова футболно предателство. А и той има добри учители, които вече показаха как се минава по този път.

Най-известният предател в историята е Луиш Фиго. Португалец взриви футбола с трансфер от Барселона в Реал (Мадрид) през 2000 година, като само дни по-рано бе обявил, че не би го направил за нищо на света. Фиго преживя истински кошмар при завръщането си на "Ноу Камп", където бе замерен със свинска глава, а целият стадион го обиждаше и скандираше Юда.



Предател в истинския смисъл на думата е и шотландецът Мо Джонстън. Футболистът бе герой за феновете на Селтик, след като стана два пъти шампион със "зелено-белите". Последва трансфер в Нант, за да може две години по-късно да се завърне и да подпише с Рейнджърс. Той стана първият католик, който бе взет от Рейнджърс след Първата световна война, а феновете и на двата клуба гориха негови фланелки.


На смразяващ транспарант пък "изгря" Стефан Дефур. Капитанът на Стандарт (Лиеж) прие оферта от Андерлехт и подписа договор с клуба. При първото си пристигане обратно в Лиеж той завари на стадиона огромен транспарант с отрязаната си глава. Дефур дотолкова се изнерви, че успя бързо да си изкара червен картон и да се скрие в съблекалнята.


Френският национал Матио Валбуена записа 8 сезона в Марсилия, след което бе продаден. Дребничкият халф бе любимец на феновете и местно момче. Валбуена обаче бе две години в чужбина, след което се завърна във Франция и подписа с Лион. Когато излезе с екипа на "хлапетата" на "Стад Велодром" в Марсилия, Валбуена се смрази. На трибуните имаше негова кукла, която висеше обесена. "Един марсилец играе само за Олимпик, а ти си предател", скандираха феновете. Край тъчлинията имаше стюарди, които пазеха Валбуена при всяко изпълнение на корнер, а в един момент напрежението дотолкова ескалира, че съдията прекрати двубоя.


Други известни "предатели" са Алан Смит, Карлос Тевес, Мануел Нойер, Михаел Лаудруп, Сол Кембъл и Ашли Коул.